سيد مهدي موسوي مسوول امور هماهنگي پايگاه‌ها با بيان اين مطلب به ميراث آريا( CHTN)گفت: راه‌اندازي چهار پايگاه ميراث‌فرهنگي در بيرجند خراسان جنوبي در سفرهاي هيأت دولت به اين استان به تصويب رسيد.

وي افزود: با توجه به مصوبه هيأت دولت دفتر پايگاه‌ها موظف به راه‌اندازي اين پايگاه‌ها و امکانات لازم فراهم شد.

موسوي خاطرنشان کرد: قرار است چهار پايگاه ميراث‌فرهنگي در شهرستان بيرجند راه‌اندازي شود.

به گفته مسوول امور هماهنگي پايگاه‌ها هم‌اکنون امکانات و زمينه‌هاي راه‌اندازي اين چهار پايگاه فراهم شده و صدور حکم مديران اين پايگا‌ها در مرحله نهايي است.
بنابراين گزارش بيرجند، شهرستاني کوهستاني است و در آن‏ کوه‌ها و دره‏هاي عميق و حاصلخيزي وجود دارد. کوه‏هاي عمده شهرستان عبارت‌اند از: رشته‏ کوه باقران در جنوب، کوه شاه در غرب (حاشيه کوير)، رشته‏ کوه مؤمن‏ آباد.
گفته مي‌شود نام بيرجند مرکب از دو جزء «بير» و «جند» است که هر دو بخش آن در زبان پارسي باستان واژه‏اي ‏مستقل و داراي معنا و مفهوم اساطيري و تاريخي است که اين دو جزء باهم معني «شهرتوفان» يا «شهر صاعقه» را مي‏دهد.

در عهد ساسانيان اين منطقه ولايتي آباد و داراي روستاهاي حاصلخيز بوده‌است که مردماني با استعداد و سلحشور داشته و هميشه مايه دلگرمي حکومت و منشأ قدرت در اين منطقه بوده‌‏اند که به پشتيباني آنان پيروزي‏هايي به دست مي‏آورده‏اند.

در نوشته‏هاي دوره صفويه گفته شده که قهستان ولايتي است با مردمي فهيم و صاحب فراست که از آنجا شاعران و نويسندگان و عالمان زيادي برخاسته‏اند. بيرجند دارالملک قهستان بوده و خانه‏هاي آن بر روي تپه‏ ماهور بنا شده است.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386110934